Само в 7DniPlovdiv.bg

Бомба! Ботев продава тъжен футболист в чужбина! Вижте къде отива

7 Dni Plovdiv05.09.20171min1330
Меледже и Виктор Генев

Яя Меледже напуска Ботев Пловдив и ще продължи кариерата си в Израел. Халфът лети днес за Обетованата земя, за да парафира договор с първодивизонен клуб, пише Марица.

Пет дни, след като обяви, че не се чувства щастлив  при канарите, Яя успя да издейства продажбата си. Любопитното в случая с Меледже е, че правата му се държат от Ботев и Румен Чандъров, а мениджър му е Лъчо Танев. Точно един от колегите на пловдивския зет – Стоян Орманджиев се появи миналата седмица на Коматево, за да разговаря с треньора Николай Киров за положението на Меледже.

Тогава Белия му каза, че проблемът при Яя е безотговорното вадене на картони и неспазването на тактическата дисциплина, както и недостатъчното влагане в тренировъчния процес. И това са основните причини в игра по-често да влиза Серкан Юсеин. Меледже и мениджърите му поискали той да бъде освободен от клуба без финансови претенции. От Ботев обаче обявиха, че няма да се разделят с футболиста си за по-малко от 200 000 евро, тъй като имат договор с него до 2019 година.

Сумата, която Ботев и Чандъров ще получат гравитира около споменатата и удовлетворява всички страни намесени в трансфера. Засега обаче ще се въздържим от обявяването на името на новия израелски клуб на Яя, тъй като многото недоброжелатели на Ботев и футболиста не спят. Ще споменем само, че е първодивизионен и доста състоятелен.

 

По информация на 7DniPlovdiv.bg Меледже най-вероятно ще се събере с Виктор Генев в Ашдод. Защитникът напусна Ботев преди по-малко от две седмици, за да подпише с израелския клуб

Конспирацията с името се налага, след като наш мениджър се обадил преди дни на израелците и им казал дословно следното: “Луди ли сте да давате 12 000 евро заплата на Меледже. В Ботев той получава много по-малко и ще се навие и за 5 000”.

И така трансферният прозорец в Израел приключва днес в 20.00 часа. Дотогава Яя Меледже ще трябва да е вече играч на местен гранд, чийто разцветки на екипите са почти изконно свързани с Пловдив.