Само в 7DniPlovdiv.bg

Мълния! Разследват Лазаар Влайков говорил ли е с прокурор след разстрела, за който набедиха 6-годишно дете

7 Dni Plovdiv03.09.20171min4090
влайков

Окръжната прокуратура в Пазарджик поиска разпечатка на разговорите на Лазар Влайков в нощта, когато след инцидент почина 47-годишният Наско Тонкев, съобщи БНР.

Разпечатката цели да се установи дали наистина бившият председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков е провел разговор с прокурор от Районната прокуратура в Пазарджик.

Семейството на жертвата заявява, че деянието е станало случайно, но извършителят е Лазар Влайков, който притежава пистолета. Те са сигурни, че Влайков се опитва да използва 6-годишното дете като изкупителна жертва.

Според разказите им непосредствено след инцидента Влайков се обадил на свой приятел прокурор, с когото често посещавали заведението на жертвата, вместо да позвъни на телефон 112. Разследването по случая продължава.

Междувременно стана ясно, че от ръцете на 6-годишното дете са взети натривки, които показват, че то е държало пистолета. Това обаче не доказва, че оръжието е било в него в момента на инцидента.

Припомняме и че Влайков беше освободен от ареста.Срещу него към момента не е повдигнато обвинение.  Вчера, 2 септември, изпълнителната комисия на ГЕРБ прекрати членството на Влайков в партията.