Само в 7DniPlovdiv.bg

Холандия изпадна в паника: Ужас! Нямаме победа от 7 мача в Амстердам, този срещу България ще е на живот и смърт!

7 Dni Plovdiv03.09.20171min700
Холандия - България

Двубоят между Холандия и България тази вечер (19:00 часа) активизира феновете на “лалетата” в социалните мрежи, а искането им е само едно – задължителна победа.
Сериозна дискусия се заформи в официалната страница на холандската футболна федерация, където проличаха настроенията преди двубоя.
“Трябва да победим задължително”, “този мач е на живот и смърт”, “ако не спечелим, отборът ни приключва безславно”, “да отидем на стадиона и да повдигнем духа на отбора”, “не мога да повярвам, че сме зад България, но с този мач нещата ще си дойдат по местата”, гласят част от коментарите.
Местните фенове също така дават съвети на Дик Адвокаат за стартовите 11, отчитайки че трябва да играят най-добрите, защото мачът е наистина важен. Има и песимисти, които плюят по досегашните треньори, които са разбили отбора и подхождат с респект към България.
Сериозни притеснения обзеха Холандия преди важната среща с България от световните квалификации. Двата тима се изправят един срещу друг тази вечер от 19:00 часа на “Амстердам Арена”. Стадион, на който “лалетата” не могат да се похвалят с особено добри резултати.
Оказва се, че Холандия е в серия от СЕДЕМ поредни мача без успех, когато домакинства в столицата. Освен това в шест от тях са записани поражения. Само срещу Белгия през 2016 година двубоят завършва 1:1.
“Лалетата” падат последователно от САЩ, Исландия, Чехия, Франция и Италия. Именно преди последното поражение от “Скуадра адзура” идва и равенството с “червените дяволи”.
Не е за пренебрегване и фактът, че преди 5 години България също спечели на “Амстердам Арена”. Тогава “лъвовете” удариха домакините с 2:1 в приятелска среща.

Последните седем мача на Холандия на “Амстердам Арена”
Контрола, 5 юни 2015 – САЩ (3:4)
Европейска квалификация, 3 септември 2015 – Исландия (0:1)
Европейска квалификация, 13 октомври 2015 – Чехия (2:3)
Контрола, 25 март 2016 – Франция (2:3)
Световна квалификация, 10 октомври 2016 – Франция (0:1)
Контрола, 9 ноември 2016 – Белгия (1:1)
Контрола, 28 март 2017 – Италия (1:2)

Източник: Блиц