Само в 7DniPlovdiv.bg

Хубчев преди съдбоносния мач с лалетата: Няма да ни е за първи път, ако не се класираме за Световното, но за Холандия ще е фатално!

7 Dni Plovdiv03.09.20171min2610
Петър Хубчев - национален отбор

Селекционерът на националния отбор на България Петър Хубчев демонстрира завидно самообладание преди мача с Холандия. Той не изпадна в еуфория след историческата победа над Швеция с 3:2, съхранила шансовете ни за участие на баражите за класиране на Мондиал 2018 в Русия. Героят от САЩ 94 обяви, че не ние, а лалетата трябва да са по-притеснение, защото евентуална загуба ще се окаже фатална за тях и ще пропуснат втори пореден голям форум.
“При нас нещата са малко по-спокойни в сравнение с Холандия, относно това дали ще отидем на световното в Русия. Ако не се класираме, ще съжаляваме и ще си направим изводите, но пък това няма да ни е за първи път. Ние сме по-освободени психически в сравнение със съперника и се надяваме това да е нашето предимство.Във футбола често става така – да се поддадеш на еуфорията. Затова основната ми роля е да убедя играчите, че успехът онзи ден ще има малка роля срещу Холандия. Не си правим никакви илюзии, че ще бъдем улеснени по някакъв наичн. Не сме голяма футболна сила, че да си позволим да се поддаваме на настроението. Трябва да използваме още по-добре моментната си форма, да бъдем дисциплинирани и да направим още един толкова силен мач”, заяви Петър Хубчев на официалната пресконференция.
Той е наказан и няма да води отбора от скамейката срещу лалетата.