Само в 7DniPlovdiv.bg

Само в 7DP: Трансферна бомба! Локомотив взима нападател от Левски за заместник на Мартин Камбуров! Вижте кого пожелаха смърфовете

7 Dni Plovdiv03.09.20171min6320
Бабатунде Адениджи

Локомотив се готви да хвърли истинска трансферна бомба в опита си да намери достоен заместник на Мартин Камбуров.  Смърфовете желаят да привлекат нарочения за гонене нападател на Левски Бабатунде Адениджи, научи 7DniPlovdiv.bg. На „Герена“ вече отписаха 22-годишния нигерийски таран, като го пратиха да тренира с юношите на клуба. Столичани търсят начин да се отърват от Адениджи още до 6 септември, когато затваря трансферният прозорец в България.

На „Лаута“ планират да се възползват от факта, че Левски възнамерява да се раздели с Тигъра от Акуре. Сините пък всячески се опитват да го продадат на друг клуб, за да приберат трансферна сума за правата му. Албанският Скендербеу отправи предложение на стойност 150 000 евро, но сделката не се осъществи. Нигерийският национал отхвърли офертата, след като не одобри личните финансови условия, осигурявани му от албанците.

Черно-белите се надяват да привлекат Бабатунде като свободен агент, тъй като не са склонни да извадят на масата пари за покупката му. До този вариант ще се стигне, ако в следващите дни Адениджи се съгласи да прекрати договора си с Левски по взаимно съгласие, а не да прибира заплатата си, готвейки се с юношите. Другата опция е сините и смърфовете да се споразумеят за преотстъпване на младия нападател на „Лаута“. Любопитен момент в кариерата на африканеца на „Герена“ е, че той вкара първия си гол с екипа на Левски точно срещу Локомотив. Стори го преди година, когато столичани направиха 2:2 с черно-белите под тепетата.

Досега смърфовете удряха на камък за осигуряването на заместник на Мартин Камбуров. Куп знайни и незнайки кандидати минаха проби при пловдивчани, но нито един от тях не впечатли треньорския щаб. Последният неуспешен опит бе на котдивоареца Приват Нгуесан.