Само в 7DniPlovdiv.bg

Ботев пред взрив! Палийски пробва да потуши напрежението: Определен кръг от хора не спират да вкарват интриги, бюджетът е вдигнат с 40%, първият милион за Колежа е осигурен от ЛЕ!

7 Dni Plovdiv03.09.20171min5380
Ангел Палийски

Ситуациата около Ботев с всеки изминал ден става все по-взривоопасна. Феновете не спират да задават неудобни въпроси ту на Сдружение ПФК Ботев, което мажоритарен собственик на клуба, ту на ръководството на канарчетата. Явно отговорите, които са получени до момента, не удовлетворяват поне част от привържениците на отбора. Затова и напрежението, което витае около клуба, сякаш ескалира все повече, а прозира и недоволство към начина на ръководене на Ботев.

„До сега никога не сме отговаряли на подобни коментари, но този път няма как да останем пасивни, защото една неистина повторена 10 пъти става такава. Тенденциозно, определен кръг от хора, още след спечелването на Купата, не спират да вкарват напрежение на всякакви нива“, обяви пред Plovdivderby.com президентът на Ботев Ангел Палийски. – Нямам намерениe да влизам в пълен обяснителен режим на всичко написано, но ще ви разкрия някои неща, за да разберете, как целенасочено са зададени тези въпроси. Не може да се създават легенди за големите пари на Косоко, след като те все още не са постъпили в клуба. За информация на всички парите по трансфера на Косоко ще дойдат на два транша до Нова година. Датите са заложени в договора му за продажба.

Нелепо е да се твърди, че някой „маже ските“ на Николай Киров и щаба му, след като ние като ръководство, съгласувано с целия спортен щаб и по тяхно желание, сме взели решение само да се надгражда. 5 нови попълнения сме взели за да наградим тима, който донесе толкова радост на ботевистите. Няма нито едно действие, което да не е съгласувано с Николай Киров и целия спортно-технически щаб. Всичко което са поискали е направено и осигурено. Ще разкрия, че бюджетът за първия отбор е вдигнат с 40% спрямо миналата годината, за да може тима да бъде надграден, по изричното настояване на спортно-техническото ръководство и треньора. Парите за медикаменти в мъжкия тим са вдигнати двойно. Трябва да се отчете, че задържахме и подписахме нов 3-годишен договор с Тодор Неделев. Подписаха се нови договори с основни футболисти. На треньорите е даден пълен картбланш да намерят достоен заместник на Виктор Генев. Категорично заявявам, че стоим твърдо зад действията и решенията на Киров. Само ще напомня, че Николай Киров и Иван Кочев са лично мой избор.

За това, как, с какво, кога и по какъв начин сме пътували за определени мачове от Лига Европа ще кажа, че  ръководството смята, че е взело правилно решение с оглед на моментното състояние на отбора и финансовите възможности към дадения момент.

Ръководството дава отчет за дейността си, за приходи и разходи на човека, който издържа отбора и единствено, и само той дава средства за тима.

В последните 2 години за клуба са осигурени 8.5 млн. лева под формата на спонсорства и рекламни договори. Ако някой може да осигури повече или по-малко, да заповяда, и тогава отбора ще стане още повече финансово стабилен.

След края на участието ни в Лига Европа заявих, че парите заработени в турнира ще бъдат използвани за Колежа. Когато средствата постъпят в клуба, ще се платят глоби към УЕФА и премии на момчетата, които те напълно заслужават. Така около милион ще остане за Колежа. Поканих всички, чиято болка е стадиона на среща. Там се отговори на много въпроси, получи се дискусия. Там също казах, че първия милион за Колежа вече е осигурен от участието ни в ЛЕ. Има начини, по които строежа на стадиона може да бъде рестартиран. Обсъдихме ги. Мисля, че събитието утре, организирано от КПБП, ще е полезно и призовавам всеки милеещ за Ботев да го подкрепи с присъствието си. Най-вече за да покажем, че ние ботевистите жадуваме за своя дом.“