Само в 7DniPlovdiv.bg

Новата перла на Ботев дебютира срещу Несебър, Белия ще сверява часовника му

7 Dni Plovdiv01.09.20171min390
Густаво-Афонсо-Зауербек-бразилец-Ботев-Пд

Новата бразилска перла на Ботев Густаво Афонсо Зауербек ще направи своя неофициален дебют с жълто-черния екип днес. Треньорът Николай Киров – Белия ще го пусне в контролата срещу Несебър. Спарингъг срещу втородивизионния тим ще започне от 10:30 часа на базата в Коматево. 24-годишният кариока пристигна при канарчетата миналата седмица, като подписа договор за 2 години.
Николай Киров желае да види Густаво в игрова обстановка. Специалистът иска да си изясни дали бразилецът се намира в оптимална форма, научи 7DniPlovdiv.bg. Представянето му в проверката срещу Несебър до известна степен ще позволи на Белия да прецени какво е състоянието му, за да си направи изводите готов ли е да играе още в дербито с Левски след паузата в шампионата.
Разбира се, дотогава в Ботев вярват, че документите на Зауербек ще бъдат напълно изрядни за картотекирането му в БФС. Жълто-черните чакат жълтата му карта, а действат и за издаване на работна виза за играча от страната на кафето.

Контролата срещу Несебър със сигурност ще пропуснат Цветомир Панов и Тодор Неделев. Двамата са с националния отбор на България за предстоящата световна квалификация с Холандия. Очаква се да не играе и оплакващият се от травма Стивън Петков.