Само в 7DniPlovdiv.bg

Спрете се, олигарси! След Разград, и Пещера се надигна срещу Домусчиеви! Ако знаете какво им готвят утре…

7 Dni Plovdiv31.08.20171min40831
домусчиев

Преди десетина дни над 300 души се събраха в центъра на Разград и протестираха срещу местните велможи братя Домусчиеви. Техният завод за хапчета трови от години града, като веднъж вече му бе съставен акт. Сега преработвателната станция на завода отново залива Разград със зловоние.

Оказа се обаче, че Делиормана не е единственото място, на което хората са подложени на химически гнет от фирмите на Домусчиеви. Сега се надигна и Пещера! Там е перлата във фармацевтичната корона на посткомунистическата фамилия – заводът “Биовет”. Оказа се, че без ОВОС и никакви други разрешения, братята вече подготвят нов строеж до завода си. Дори складират огромни количества материали. За да може да се случи това, пък бе отнет статута на местния биосферен резерват “Купена” като защитен от ЮНЕСКО.

Хората в Пещера обаче са категорично против и утре се очаква да е страшно. От завода са поканили местните жители на обсъждане на плана за строителство. Предполага се, че има организация да бъдат допуснати само съгласни. А какво очаква несъгласните, предстои да разберем. Те обаче са категорични, че няма да се дадат. И дори ще сезират Прокуратурата за започналите дейности.

Припомняме, че преди няколко месеца в същия този завод на братя Домусчиеви газ уби двама работници, нищо, че те бяха с противогази. Все още разследващите не са дали становище на какво се дължи двойната смърт в завода на Домусчиев, който иначе е лидер на…най-голямата работодателска организация.

One comment

  • ОЧКО БИБОЧКО

    31.08.2017 at 17:41

    АБЕ ТОЯ ДОМУСЧИЕВ ИМА МЛАДА ЖЕНА,ЗАЩО НЕ МУ КУПУВА
    ПРИЛИЧНИ ДРЕХИ,КАТО КОМСОМОЛЕЦ ОТ 70-ТЕ ГОДИНИ СЕ ОБЛИЧА…ЯВНО ПЕСТИ ЗА РАЗРЕШАВАНЕ НА ДЕМОГРАФСКИЯТ ПРОБЛЕМ….

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *