Само в 7DniPlovdiv.bg

Само в 7DP: Мениджърът на Косоко предложи заместник на Генев в Ботев!

7 Dni Plovdiv31.08.20171min1950
Омар Косоко

Мениджърът на Омар Косоко е предложил на Ботев футболист, който да запълни празнината в цетралната защита на тима след напускането на Виктор Генев. Болеслав Козакевич е препоръчал френски бранител, който да замести преминалия в израелския Ашдод доскорошен стълб в отбраната, научи 7DniPlovdiv.bg. Спортно-техническият щаб на канарчетата все още не е взел окончателно решение за евентуална покана до въпросния футболист. Ясно е, че става дума за сравнително млад играч, притежаващ френски паспорт, но по всяка вероятност е с корени от страна от Африка.

Преди време Козакевич беше предложил и друг французин за наследник на продадения на Ал Фуджайра Омар Косоко. На Коматево обаче предпочетоха бразилеца Густаво Афонсо Зауербек, а вариантът на мениджъра на бившата перла на канарчетата остана на заден план. Затова и неговото име не се разбра, но се знаеше, че е бил сериозно лансиран и жълто-черните не криеха този факт.

Треньорът Николай Киров – Белия буквално е залят с предложения за нов централен защитник. Специалистът старателно преглежда материали за всеки отделен играч, като се надява отнякъде да изскочи заека. Задължителното условие е бъдещото ново попълнение да притежава европейски паспорт. Наставникът на пловдивчани дори се надяваше да има решение на този въпрос до утре, за да може новият играч да бъде видян в игрова обстановка в контролата срещу Несебър.

В Ботев предпочитат да привлекат български футболист, но вариантите са прекалено ограничени. 7DniPlovdiv.bg  разкри, че канарчетата желаят Илия Миланов. Близнакът на звездата на ЦСКА (Москва) Георги Миланов на първо време се надява да заиграе в чужбина.