Само в 7DniPlovdiv.bg

Арестуваха Пешо Буферо за стрелбата в Пазарджик! Феновете на Миньор: Те ни нападнаха, влязоха при нас, но ги набихме!

7 Dni Plovdiv31.08.20171min850
Мелето в Пазарджик на Хебър - Миньор

На петия ден след баталните сцени на стадиона в Пазарджик полицията задържа мъжа, който простреля в лицето с римска свещ друг и му причини средна телесна повреда. Инцидентът се случи по време на двубоя “Хебър” -“Миньор” Перник, когато ултраси на двата отбора се сбиха на трибуните.

От видео-записи се вижда, че фен – Петър Илиев, когото ултрасите от Перник наричат Пешо Буферо, произвежда няколко изстрела с нелегално внесена на стадиона римска свещ. Потърпевшият от стрелбата е Янко Янков от Пазарджик. Той е със счупена лицева кост и средна телесна повреда и според лекарите е имал късмет, че е жив, съобщава bTV.

Заедно с Пешо Буферо са арестувани още трима ултраси от Пазарджик. Така броят на задържаните побойници по трибуните е вече петима. На арестуваните за 24 часа ултраси са съставени актове по Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия. Преписките по тях ще бъдат внесени за разглеждане от Районния съд в Пазарджик.

Мелето на стадиона в Пазарджик  продължава да интригува футболната общественост. Агитките на Хебър и Миньор се биха като вандали, а един от перничани простреля друг бабаит от феновете на домакините. Въпросният Пешо Буферо бе арестуван чак на петия ден след инцидента, след като националните телевизии показаха безпрецедентната вандалщина.

“То се вижда… Първите седалки където летят. Първото нещо – първо те хвърлят, ние им отвръщаме. Те влизат, ние ги набихме. Мислим, че всичко си е протекло съвсем в рамките на нещата”, коментира привърженикът  на Миньор (Перник)Асен Асенов.

“Идват, нахлуват, с винкели, почват ни, като камикадзе, един много голям мъжкар почва да се развихря с винкела, да се прави на мъжага. Набиха му плесниците съвсем заслужено. Мисли, че като ходи на фитнес малко и се зоби, че може и да се бие и си е повярвал едва ли не. Ако не беше с винкел и не беше прескочил, мога да ви кажа, че вероятно и жив нямаше да си отиде. Той какво прави при нас? Били сме го, плаче после. Защо плаче? Удариха на камък, защото имаше 10-15 човека, качествени, от нашите, които им показаха за какво става на въпрос.Секторът беше идеално изметен. Нямаше нито едно камъче. Аз лично търсих нещо да хвърля и нямаше. Като се хвърляше, пада нещо, взимаме го и обратно по тях се хвърля. Това е. Ние не се хвърляме, ние се бием с плесници, защото сме мъжкари”, коментираха още  перничани.