Само в 7DniPlovdiv.bg

Официално: Мажоритарният собственик на Ботев свиква Общо събрание! Ще се родят ли дългочаканите от феновете новини?

7 Dni Plovdiv30.08.20171min780
Ботев Пловдив - Емблема

На 10.09.2017 г. от 10,00 часа в залата за пресконференции на футболен комплекс „Ботев 1912“, кв. „Коматево“, ще се проведе Редовното годишно Общо събрание на членовете на Сдружението, съобщават от клуба.

Още преди няколко дни стана ясно, че за тази дата ще се проведе Общо събрание на Сдружение ПФК Ботев, което е мажоритарен собственик на клуба към момента. Организацията държи 61% от акциите. Въпросът е дали тази дата ще се превърне в Денят Х за бъдещето на канарчетата.

На събранието се очаква взимане на решение за участие на Сдружението в процедурата по увеличаване на капитала на ПФК Ботев АД. Очаква се и решение стойността на новоемитираните акции да бъде покрита изцяло от Сдружението чрез внасяне на паричната им равностойност в двумесечен срок от публикуването на поканата в Търговския регистър. За целта ще се гласува и план как да се наберат паричните средства, необходими за купуването на новоемитираните акции.

Узаконяването на тези решения на Общото събрание е следствие на желанието на финансовия благодетел на Ботев Георги Самуилов да има преструктуриране и да може той и по документи да поеме управлението.

Уточняването на детайлите между Сдружението и ръководното тяло на ПФК е последният възлов момент, който ще помогне за задействане на процедурите, необходими за продължаването на строежа на стадион „Христо Ботев“, за което мечтаят феновете на канарчетата.