Само в 7DniPlovdiv.bg

Академик Бултекс 99 представи шестима нови, студентите ще играят мачовете си в чисто нова спортна зала-бижу в Пловдив

7 Dni Plovdiv29.08.20171min410
Представяне на Академик Бултекс в новата зала Сила 2

Шестима нови играчи представи днес баскетболният „Академик Бултекс 99” за предстоящия шампионат.

Това са българите Мартин Дурчев, който идва от Балкан и Адриян Секулов от Рилски спортист, Паолин Жардим, който също е с българско гражданство (от Рединг Рокетс), и чужденците Маодо Нгурайн, Мануел Джонсън и Роб Дейвис. Центърът Нгурайн е от Сенегал, като досега е играл в испанския шампионат, а Джонсън и Дейвис са американци. Официално бе представен и новият спортен директор на клуба – Тина Димитрова, която е познато име за пловдивския баскетбол.

Всички нови баскетболисти признаха, че са очаровани от Пловдив и първите им впечатления от отбора са много положителни. Всеки от тях не скри надеждите си да се наложи и да направи силен сезон с пловдивските студенти.

Областният управител Здравко Димитров, който бе сред официалните гости на представянето, успокои новопристигналите с думите, че в пловдивския спорт хората са толерантни и ще ги приемат радушно, а публиката ще ги възнагради с овации при успешни мачове в първенството и Балканската лига.

„Явно, че след успешно организираните Мач на звездите и турнира за купата на България, Пловдив се утвърждава като силно постоянно присъствие в българския баскетбол, което е радващо”, заяви пък Сандра Велчева, член на УС на НБЛ.

Студентите представиха и новата зала „Сила”, в която ще играят домакинските си мачове в това първенство. Съоръжението е модерно, с подвижни трибуни, като капацитетът му е между 1500 места при ползване на половината зала, до 2600 места при отваряне на цялата. В комплекса на залата са още: СПА-център, фитнес зала, басейн и модерен възстановителен център.

Източник и снимка Gustonews.bg