Само в 7DniPlovdiv.bg

Първо в 7DP: Ботев урежда престоя на новата си перла в България!

7 Dni Plovdiv29.08.20171min1510
Густаво-Афонсо-Зауербек-бразилец-Ботев-Пд

Ръководството на Ботев се зае със задачата да уреди въпроса с пребиваването в България на новата си бразилска перла Густаво Афонсо Зауербек. От клуба задействаха процедурата по издаване на работна виза за 24-годишния кариока, научи 7DniPlovdiv.bg. Привлеченият за заместник на Омар Косоко офанзивен футболист не притежава гражданство на страна от Европейския съюз. Поради тази причина трябва да му бъде извадена работна виза. Густаво, който има и немска кръв във вените, пристигна в Пловдив миналата седмица. Той подписа договор за 2 години с канарчетата.
Жълто-черните се надяват, че той ще се сдобие с този задължителен документ още до мача с Левски. Ботев ще приеме сините след паузата в първенството заради световните квалификации. Двубоят е насрочен за 9 септември и ще се проведе на базата в Коматево.
От клуба вече са изискали и жълтата карта на Густаво. За последно той се подвизаваше в Ал Шааб. Жълто-черните очакват още в следващите дни тя да бъде изпратена от футболната федерация на ОАЕ. В Ботев стискат палци, че всички документи на новата им бразилска перла ще са налице до мача с Левски и той ще бъде картотекиран в БФС. Треньорът Николай Киров – Белия допълнително ще прецени дали да гласува доверие на Зауербек в двубоя срещу сините, след като нападателят се сдоби със състезателни права за канарчетата.