Само в 7DniPlovdiv.bg

Наглеците от Слънчев бряг пак привикват Бойко! След като газиха години наред закони, сега искат от Борисов да им…

7 Dni Plovdiv28.08.20171min13070
бойко борисов 12

Хотелиери, членове на компрометирания Съюз на собствениците в Слънчев бряг, за втори път привикаха премиера Бойко Борисов.

Това пише в писмо изпратено днес до медиите от Съюза на собствениците в курорта. В него се уточнява, че целта на срещата е да се набележат конкретни стъпки и действия за решаването на проблемите в туризма, така, че следващият туристически сезон да бъде посрещнат с ясни правила и законов регламент.

Куриозното е, че ако се спазват наистина законите, половината хотели в Слънчев бряг ще имат грамадни проблеми. А такива като “Дюн” дори са за събаряне.

В характерния си нагъл стил хотелиерите пишат:

Вече повече от 15 години апелираме институциите, участваме активно в срещи, мероприятия и работни групи, изготвяме становища и законопроекти и всячески приканваме държавната власт към бързи и конкретни действия за решаване на проблемите. За съжаление обаче, всеки следващ сезон започваме със същите нерешени проблеми, които понякога ескалират в пика на сезона, пише в документа. Хотелиерите в Слънчев бряг настояват за регламентиране статута на националните курорти в Закона за туризма, решаване на проблемите на инфраструктура в Слънчев бряг и региона, решаване на проблемите на обществения ред и сигурността, законодателни промени за решаване на проблема с шума от откритите заведения и др.