Само в 7DniPlovdiv.bg

Само в 7DP: Израелците отмъкнали Виктор Генев под носа на руснаци! Вижте кой бивш треньор на Славия искаше напусналия Ботев защитник в Русия

7 Dni Plovdiv28.08.20171min1070
Александър Тарханов

Доскорошният защитник на Ботев Виктор Генев се е разминал на косъм с трансфер в Русия. Вече бившият шеф на отбраната на канарчетата е бил желан от Урал (Екатеринбург), научи 7DniPlovdiv.bg. Израелският Ашдод обаче успя да изпревари руснаците и да привлече 28-годишния защитник. Миналия четвъртък той подписа договор за 2 години с тима от Обетованата земя.

Днес той той ще направи официален дебют за новия си тим при гостуването на Бейтар (Йерусалим). Пловдивчани отстраниха именно отбора от Йерусалим във втория предварителен кръг на Лига Европа. Дори се заговори, че и от Бейтар са проявили мераци към Виктор след доброто му предстяване срещу тях.

Генев си тръгна от Коматево де юре като свободен агент, след като канарчетата няма да получат трансферна сума от Ашдод за правата му. Виктор имаше специална клауза в договора си с канарчетата, която му позволяваше да напусне клуб без финансов иск, ако си намери нов отбор от чужбина до 31 август. Той си уреди трансфер в седма чуждестранна държава в своята кариера малко преди изтичането на този срок.

Ашдод и Урал следяха Генев през лятото. Израелците го харесаха   по време на мачовете на Ботев в предварителните кръгове на Лига Европа, като техни пратеници го гледаха на живо минимум в две срещи. Интересът на руския клуб пък се дължеше главно на треньора на отбора Александър Тарханов. 62-годишният специалист, който води Урал, познава отлично качествата на защитника още от съвместната им работа в Криля Советов, който е първият чуждестранен отбор в кариерата на Виктор . Тарханов бе треньор  на тима от Самара през 2011 г., когато Генев отиде под наем от Славия в руския клуб и сега възнамеряваше отново да го вземе при него.

От Урал се забавиха с офертата си към централния бранител, от което се възползваха от Ашдод. А и израелците изглежда са били по-настоятелни в желанието си да го привлекат в редиците си.