Само в 7DniPlovdiv.bg

Мейуедър нокаутира Макгрегър в Битката на титаните и приключи с бокса непобеден! Вижте колосалните суми, които ще приберат американецът и ирландецът

7 Dni Plovdiv27.08.20171min8340
Мейуедър и Макгрегър - мач

Великият боксьор Флойд Мейуедър оправда очакванията, че ще нокаутира ММА сензацията Конър Макгрегър в Битката на годината, проведена по правилата на бокса. Пред 20 000 души на „Т-Мобайл арина“ в Лас Вегас американецът разби ирландеца. Мейуедър изнесе истинска боксова лекция на своя опонент и доминираше през цялото време. В средата на 10-ия рунд всичко приключи, след като реферът прекрати мача и отсъди технически нокаут, след като Макгрегър се люлееше на ринга след канонадата от удари, които получаваше. Безпрецедентната битка между боксора и ММА боеца счупи всички финансови рекорди в историята на бойните спортове със своите прогнозни приходи, вариращи между 600 милиона долара и 1 милиард  долара.

Все пак Макгрегър се представи достойно, след като правеше всичко по-силите си да се противопостави на 40-годишния американец.

Флойд спечели 50-ата победа в 50-ия мач в своята безупречна кариера като професионален боксьор. Макгрегър се оплака след мача, че съдията не е трябвало да прекратява мача, защото е можел да продължи. Устатият ирландец нсе пак призна, че е бил много уморен.

В крайна сметка едва има истински губещ в тази Битка на гладиатори с оглед на колосалните пари, които ще приберат. Мейуедър ще получи около 350 милиона долара, а Макгрегър ще се задоволи със скромните около 100 милиона долара.

Американецът хвърли и бомбата след края на двубоя, обявявайки, че това е последният мач във фантастичната му боксова кариера.

„Говорихме за това още преди мача – той е тежък противник. Тъй като феновете не бяха доволни от победата ми над Мани Пакяо, сега си мисля, че им дадохме това, което искаха да видят. Конър е много по-добър, отколкото си мислех, че ще бъде. Използваше различни ъгли, сменяше гарда, той е тежък съперник. Планът ми беше точно такъв – да го оставя да опитва силните си удари в началото на мача и да изчакам момента си, когато вече съм го изморил достатъчно. Гарантирах на всички преди мача, че няма да гледат пълните 12 рунда. Боксът е страхотен спорт, ММА е страхотен спорт. Роки Марсиано е легенда и нямам търпение един ден и аз да вляза в Залата на славата. Дами и господа, това беше последният ми мач“, заяви Мейуедър.