Само в 7DniPlovdiv.bg

Любопитно! Все повече пенсионери от Германия се местят да живеят в България

7 Dni Plovdiv25.08.20171min1160
640-420-poveche-nemski-turisti-prez-liato-2016

България е най-бедната държава в Европейския съюз. Въпреки това все повече възрастни германци се местят да живеят в балканската страна – рай на Черноморското крайбрежие, коментира националният ежедневник “Ди Велт”.

Доскоро Тайланд бе любимата алтернатива за германските пенсионери, 30 хил. от които вече са избрали да прекарат остатъка от живота си в екзотичната азиатска страна. Но и устнановяването в България също има своите предимства – тя е част от ЕС, а разболее ли се някой германец, може да използва за лечение здравните осигуровки от родината си.

Съгласно официалните данни, 500 пенсионери от Германия са избрали да прекарат старините си в балканската страна. В действителност обаче техният брой е много по-голям. С какво обаче ги привлича животът в страна, чиито език и традиции не познават?

В България германските пенсионери се справят добре – поне от финансова гледна точка. С пенсия от 816 евро те могат да си позволят наем на тристаен апартамент и да пазаруват, без да гледат цените на етикетите. Но животът в България си има недостатъци – езикът се учи трудно, което води до ограничаване на комуникацията.