Само в 7DniPlovdiv.bg

Бащата на зверски убитата Никол: Не мога да я пусна, не мога да й кажа сбогом! Бях готов да легна до нея в гробищата!

7 Dni Plovdiv25.08.20171min9000
0000351417-article2

„Не мога да я пусна, не мога да й кажа сбогом. Бях готов да легна до нея в гробищата. Лежах и я прегръщах. Тя беше толкова студена, исках да я стопля. За мен тя беше абсолютно всичко“, коментира след погребението бащата на зверски убитата Никол от Бургас.

Любомир Йончев пристигна от Лондон, където живее от 6 г., за да погребе единственото си дете.

“Не исках да я давам, исках да я балсамирам и да си я взема с мен. Другите се простиха с нея, аз не мога. Тя е душата ми, тя е моята принцеса”, казва покрусеният баща пред “24 часа”.

Въпреки огромната болка бившият спортист е намерил сили да отиде до лобното място на дъщеря си в к-с “Меден рудник”.

“Огледах бл.108, разговарях със съседи. Исках да се извиня на момичето, което е намерило дъщеря ми, все пак е такъв шок, но ми казаха, че то напуснало блока… Влязох в асансьора. Убийството е станало на 6-я етаж, там е намерена Никол. Имало е много кръв, част от нея още стои. Убиецът е избягал пеша надолу, оставяйки детето ми цялото в кръв. Лявото ухо на Никол беше посинено. Явно първо я е ударил, за да я зашемети, а след това я е пробол с ножа. Това за мен си е целенасочено убийство”, казва Любомир.

Мъжът е възмутен от твърденията на майката на задържания Иван, че е отправял заплахи към семейството му.

“Никого не съм заплашвал. Това е гузна съвест, явно си знаят какво им е детето”, коментира Любомир Йончев.

Той категорично отхвърля версията за наргилето, за която споменаха разследващи ден след убийството.

В своите частични самопризнания Иван разказал, че двамата с Никол се скарали дали да пушат наргиле.

“Пълни глупости, Никол не пуши наргиле. Къде е това наргиле, защо не го намериха?”, пита бащата.

Осмокласникът Иван, който уби 11-годишната Никол е скрил ножа под камък край близко заведение, коментират запознати с разследването. Момчето е описало с точност мястото на полицаите.

След убийството 15-годишният младеж пробвал да влезе в телефона на Никол, най-вероятноза да изтрие разговори, но той бил с парола. Опитал и да го счупи. При ареста му на 21 август криминалисти открили раничката на момичето в дома му.

От 24 август семейството на осмокласника е ангажирало друг адвокат, който се очаква да обжалва наложения му постоянен арест. Вече е назначена съдебнопсихиатрична експертиза, която да установи дали тийнейджърът страда от заболяване и може ли да бъде съден.

Близки на момчето разказаха, че той е регистриран в Центъра за психично здраве. Официално потвърждение на тази информация обаче няма.

Факт е, че до 8-и клас Иван е учил в ОУ “Найден Геров” в комплекс “Меден рудник” като дете със специални образователни потребности и с него е работел ресурсен учител. Според майка му той не е болен, а с лека умствена изостаналост.

Съседи от бл. 96, където живее Иван, разказват, че макар и 15-годишен, той бил с акъл на 7-8-годишно хлапе. Играел си на гоненица с по-малките, а по-големите все го биели, замервали го с камъни.