Само в 7DniPlovdiv.bg

Писна им! Жителите на „Коматево“ готвят голям протест заради бавния ремонт на пътя към центъра!

7 Dni Plovdiv25.08.20171min610
2111437465

Жителите на пловдивския квартал „Коматево” се готвят да блокират околовръстното шосе на Пловдив на 3-и септември. Причината за тяхното недоволство е продължаващият повече от година ремонт на пътя, който ги свързва с града. Посочените от общината срокове за изпълнение не се спазват.

Заради ремонтните дейности хиляди пловдивчани от Коматево изминават километри, за да стигнат до работа. Възрастните хора пък са се превърнали като заложници в домовете си. На трасето, дълго близо 2 километра, работниците се броят на пръсти.

От фирмата-изпълнител заявиха, че работата се забавила с близо пет месеца заради археологическите находки, които излезли под пътя. Обещаха още от утре 30 работника да започнат ударно работа.

„Около 565 метра ще бъдат до две седмици асфалтирани“, заяви инж. Денислав Гемишев ръководител обект на строителната фирма.

Стотици коли от квартала се провират по обходния маршрут. Задръстванията сутрин и вечер са ад, разказват хората. Търговските обекти по протежение на улицата са пред фалит.

От фирмата обещаха до края на октомври пътят да е завършен. Хората не вярват и затова се стягат за протести.