Само в 7DniPlovdiv.bg

Екшън на границата! Гастербайтери нападнаха родни полицаи на „Капитан Андреево“

7 Dni Plovdiv24.08.20171min2980
Kapitan Andreevo

Чужденци нападнаха полицейски служители при опит да осуетят проверка на ГКПП “Капитан Андреево”, съобщиха от МВР.

Към 23:00 часа снощи на пункта пристигнал за влизане в страната микробус “Фолксваген” с мъж, 3 жени и две деца. Всичките пътници са роднини, една част са германски граждани от турски произход, другата – турски граждани с карти за пребиваване в Германия.

След паспортния контрол граничните полицаи поискали да извършат задължителната физическа проверка на автомобила за укрити лица.

Пътуващите отказали да слязат от превозното средство, а водачът на автомобила – 26-годишна жена, потеглил.

Автомобилът е спрян, но пътуващите отново не се подчинили на полицейското разпореждане. При опит да бъдат задържани, те оказали съпротива.

Жената, която управлявала автомобила, ударила единия полицай в лицето, а 47-годишен мъж нанесъл удар в крака на друг служител. Впоследствие е установено, че кракът му е счупен. Извършена е щателна митническа проверка на автомобила, не са намерени укрити лица в него.

Пълнолетните пътници от микробуса са задържани, непълнолетните са настанени в специализирано помещение. За случая е уведомена прокуратурата, започнато е разследване.

От семейството обаче твърдят, че са били бити от полицаите.

“Полицейска бруталност в България. Баща, майка и три деца бяха бити на българо-турската граница”, гласи съобщението във Facebook страницата на Dnes.bg.

Турските граждани пишат още, че им е поискан подкуп от българските полицаи, какъвто те не се съгласили да дадат.