Само в 7DniPlovdiv.bg

Локомотив получава стадиона догодина, клубът се разбра с Тотев! Крушарски го превръща в бижу за 14 милиона

7 Dni Plovdiv24.08.20171min1550
Бъдещият стадион Локомотив

Най-накрая се стигна до някакво задвижване по въпроса с концесията на стадион „Локомотив“. Представители на Локомотив се срещнаха лично с кмета на Пловдив Иван Тотев в Общината днес. Председателят на Съвета на директорите на клуба Румен Руйчев, новоназначеният изпълнителен директор Кузман Маринков и административният директор на черно-белите Атанас Узунов проведоха ползотворни разговори с градоначалника.

Взе се решение за стартиране на процедурата по отдаване на концесия на съоръжението, след като от Локо потвърдиха желанието си да го стопанисват. В бъдещата концесия на комплекса няма да бъдат включени прилежащите зали на спортните клубове, както и тенис кортовете. Последното се знаеше още от няколко месеца.

Процедурата трябва да приключи с гласуването й сесия на Общинския съвет на Пловдив. Очаква се това да се случи в първите месеци на 2018 г.

Собственикът на смърфовете Христо Крушарски планира да превърне стадиона в истинско спортно бижу. Размерът на инвестицията ще е поне 14 милиона лева, припомня 7DniPlovdiv.bg.