Само в 7DniPlovdiv.bg

Гадост! Пътници от Бургас жестоко нахапани от дървеници във влак на БДЖ!

7 Dni Plovdiv24.08.20171min590
660_ad4999dc35b50269a3cae4888efed665

Надежда Господинова от Бургас, нейното семейство с децата и още хора пътували от Бургас за София, до гара Септември. На екскурзионно летуване. Четиридесет и пет минути преди крайната точка семейство изскочило с викове от съседно купе. Малко след това един от спътниците й започнал усилено да се чеше по краката. Ядосаните пътници наобиколили кондукторката с искания за обяснение, съобщава Флагман.

Жената казала, че знае за проблема и е написала рапорт. Защо, обаче, вагоните отново са прикачени и на път, тя няма представа. Би трябвало да са спрени в депото и подложени на щателна дезинфекция. Надя и нейните хора съжалили само, че не записали името на кондукторката, която им обяснила, че е докладвала дървенишките вагони и те трябва да бъдат дезинфекцирани.

В 3 часа през нощта, на гара Септември, нахапаните започнали да се почистват. Хванали теснолинейката за Добринище, която се оказала много по-чиста от вагона на БДЖ, прикътал дървениците. Обидените, унизени и разстроени планинари решили да събират документи, за да си потърсят правата по съдебен ред. Досега има няколко такива случая, не отрича Надежда Гелова, ръководител на сектор „Екология“ в БДЖ.

Тя, обаче, отрече, че двата вагона-развъдници на дървеници са пуснати.