Само в 7DniPlovdiv.bg

Затрупаха ги от молби! Близо 700 души в „Южен“ искат да си плащат за паркинг!

7 Dni Plovdiv24.08.20171min740
Parking

Лавина от молби за платени места за паркиране продължава да се изсипва в “Южен”, информира marica.bg Желаещите са вече близо 700 души, защото в района има огромен дефицит на паркинги и той става все по-осезаем. На новия, който беше неотдавна открит на ул. “Димитър Талев” срещу бензиностанцията “Хаджията Груев”, ще се дават срещу 20 лева месечен наем 55 места, а молбите са 120, разказа кметът на “Южен” Борислав Инчев. Живущите тук пък издадоха, че дори се е стигнало до истински бой, защото всеки иска да спре на сигурно място и близко до дома.

В “Южен” шанс за платени места имат живущите досами паркингите на ул. “Одеса”, където също наскоро беше изграден паркинг. В момента текат необходимите процедури. До края на тази година искаме да отдадем 150-200 места за паркиране, когато в сила влезе наредбата с новите правила за случаите с повече от един кандидат, обясни Инчев. Мераклии да плащат има за всички нови паркинги, като те са повече от самите паркоместа.

В “Централен” ще предложат платено паркиране на новия паркинг на ул. “Родопи”, на бул. “Марица – юг” 14-22, на ул. “Гео Милев”, където в момента се завършват паркоместа, на “Ген. Кюркчиев”.