Само в 7DniPlovdiv.bg

От последните минути! Коко Каменаров е новият шеф на БНТ!

7 Dni Plovdiv23.08.20171min1920
Koko Kamenarov

Константин Каменаров е новият генерален директор на БНТ. Каменаров беше избран с четири гласа на днешното заседание на СЕМ от Мария Стоянова, Бетина Жотева, Розита Еленова и София Владимирова.

Единственият алтернативен глас дойде от Иво Атанасов, който подкрепи Валерий Тодоров.

“Разбира се, че имам фаворит. При всички кандидати е налице висока компетентност в управлението. Визията за развитието на БНТ, представена от Константин Каменаров, се доближава най-много до моята идея. Той излиза от БНТ, познава хората и технологиите, което е предимство”, каза Бетина Жотева от СЕМ.

Бившият председател на СЕМ Мария Стоянова обяви, че гласува за Константин Каменаров заради “гаранцията за спокойствие на работата на журналистите в БНТ”.

“Константин Каменаров представи една много иновативна и съществена идея за развитието на младежка интернет платформа – това се смята за ключ към връщането на тази аудитория към обществената телевизия. Той притежава разнообразна биография, която да не го причислява нито към лобита и статукво. Неговата жизненост е изключително важна за мотивирането на екипа на БНТ. Той ще гарантира спокойствие за работа на журналистите в БНТ. Имам вътрешни спирачки по отношение на двама кандидати заради тяхната биография – заради бившата ДС и заради наличие на дейност за политическа партия в контекста на телевизия. Затова се чувствам уверена да дам глас за Константин Каменаров”, каза Мария Стоянова.

“Адекватен, цялостен, плътен професионален анализ. Показа ясни цели и задачи, заедно с конкретни действия. Има поглед върху всички аспекти на управлението на БНТ и е познато лице за работещите в телевизията”, беше оценката на Розита Еленова по предложението на Каменаров.

Иво Атанасов от СЕМ подкрепи кандидатурата на Валерий Тодоров, бивш генерален директор на Българското национално радио в два мандата.

“Нямаше слаби кандидати, всички направиха добро впечатление. Валерий Тодоров отговаря най-близко до моята концепция за бъдещото управление на БНТ. Бих прибавил към достойнствата на концепцията, неговият много сериозен опит и като журналист, и като генерален директор на БНР”, каза той.