Само в 7DniPlovdiv.bg

Голяма битка за обществена поръчка! Пет фирми искаха да ремонтират бул. „Васил Априлов“ в Пловдив, „Пътинженеринг“ спечели

7 Dni Plovdiv23.08.20171min710
640_d12fdf856c3ca6ab07472beabeb6f012

Пловдивската фирма “Пътинженеринг” е спечелила обществената поръчка за реконструкцията на втория етап от бул. “Васил Априлов”, информира marica.bg Това е съобщил вчера главният инженер на община Пловдив Йордан Калев. Той уточни обаче, че срокът за обжалване е изтекъл, жалби от недоволни кандидати засега няма, но се чака днес и утре да не би да пристигне възражение по пощата. Такъв бил законът.

Общо пет фирми са участвали в надпреварата за булеварда. Освен “Пътинженеринг” в търга са се включили австрийската фирма “Щрабаг”, която в момента има да довършва четири булеварда в града, софийската “ИСА 2000”, която прави разширението на пътя Пловдив – Асеновград, пловдивската “Драгиев и ко”, извършила реконструкцията на първия етап от бул. “Васил Априлов”, и “Пътища”, един от чиито обекти е пътният възел “Скобелева майка”.

Фирма “Пътинженеринг” досега е изпълнила няколко важни пътни обекта в Пловдив – реконструкцията на бул. “Петко Д. Петков”, “Македония”, ул. “Захари Стоянов”, “Гладстон”, “Иван Андонов”, а в момента довършва главния път в квартал “Остромила”.  С техника и работници са помагали на “Драгиев и ко” в реконструкцията на бул. “Васил Априлов” от гарата до “Войнишка слава”.

Според кмета Иван Тотев, ако няма обжалване, договор за втория етап от бул. “Васил Априлов” може да бъде подписан до 15 септември, след което да започнат строителните дейности. В бюджета са осигурени 2,7 млн. лева за тази и следващата година. Предвижда се основен ремонт на съществуващото платно, а по-нататък, когато приключи окончателно отчуждаването, булевардът ще се разширява с още едно платно от западната страна между ул. “Войнишка слава” и бул. “Шести септември”. Сега на пътя продължава да работи EVN, тъй като се прекарва парно.