Само в 7DniPlovdiv.bg

Пловдивски роми изригнаха: Изгониха ни от басейн в „Кичук Париж“! Това е дискриминация! Подаваме жалба!

7 Dni Plovdiv23.08.20171min3680
742328

Ромско семейство твърди, че е изгонено от басейн в пловдивския квартал “Кичук Париж”. 35-годишният Юсеин Ефенди, съпругата му Ана и 7-годишният им син не успели да покрият изискванията за достъп на плувния комплекс и останали на паркинга.

Екип на Нова тв се срещна с Юсеин Ефенди, който разказа, че дори не е успял да си купи билет. На въпрос защо не ги пускат, охранителите не дали никакво обяснение.

“Това е голяма дискриминация, пуснал съм жалба. Много съм разочарован”, каза мъжът.

Юсеин работи в чужбина и се е върнал за един месец през лятото, за да види семейството си. Сега обаче се заканва, че повече няма да се върне у нас.

От три години семейството живее в Германия, близо до Щутгарт. Там Юсеин работи като ОТК в завод за кормилни рейки. За отпуска се върнали в родния Пловдив и решили да зарадват детето, като го заведат на плаж. Купили нови бански, кърпи и джапанки. „Ето, 60 лева съм платил за тях”, стискаше касовата бележка бащата в опит да докаже, че е напълно изряден за плажа.

От комплекса обаче се оправдаха, че семейството не покрива изискванията на плажа за бански костюм и чехли. И това е причината да не бъдат допуснати. “Категорично не може да става въпрос за дискриминация. Имаме редовни клиенти роми. Случвало се е да не пускаме и българи, които не отговарят на изискванията”, обясни момчето на входа на комплекса. Шефовете му пък заявиха, че не желаят да коментират ситуацията.