Само в 7DniPlovdiv.bg

Признание! Пловдив попадна в престижна класация на международното издание Vogue!

7 Dni Plovdiv23.08.20171min220
742518

Престижното международно онлайн издание на Vogue класира Пловдив в своя класация, информира Plovdiv24.bg.

Списъкът носи името “10-те европейски града извън радара, където да избягате”. Предложенията на Vogue са насочени към туристите, които искат да посетят нещо различно от вече станалите тривиални топ-дестинации като Айфеловата кула в Париж и Биг Бен в Лондон.

Изданието започва предложенията си с обяснението, че това са едни от най-добрите дестинации “извън радара” в Европа, за които читателите им може и да не знаят много, но със сигурност ще искат да посетят и ще останат очаровани!

Описанието на Пловдив започва с това, че е град, основан преди 8000 години и най-старият жив град в Европа. Също като Рим, Пловдив не само има тепета, но впечатлява и с романтичен чар своите посетители. В краткото описание са споменати Античния театър, възрожденските къщи от 19-ти век, обновеният ни артистичен квартал Капана.

В списъка с препоръчани градове влизат още: Орхус (Дания), Лисабон (Португалия), Мюнхен (Германия), Осло (Норвегия), Единбург (Шотландия), Солун (Гърция), Болоня (Италия), Любляна (Словения) и Севиля (Испания).