Само в 7DniPlovdiv.bg

Само в 7DP: Заместникът на Косоко ще взима над два пъти повече пари от Омар в Ботев! Вижте каква заплата ще прибира новата бразилска перла на канарчетата

7 Dni Plovdiv22.08.20171min3630
Густаво-Афонсо-Зауербек-бразилец-Ботев-Пд

Бразилецът с немска кръв Густаво Афонсо Зауербек, който ще е заместникът на Омар Косоко в Ботев, ще получава по 7000 евро месечно, научи 7DniPlovdiv.bg. До ден-два 24-годишният нападател ще пристигне на базата в Коматево. След това той ще се подложи на задължителните медицински прегледи, за да се премине към официалното финализиране на трансфера му. Очаква се Зауербек да сложи подписа си под договор за срок от 2 години. Ръководството на клуба и играчът са договорили предварително личните финансови условия на кариоката по време на пребиваването му при жълто-черните.
Любопитното в случая е, че заместникът на Омар Косоко в отбора на канарчетата ще получава доста по-солидна заплата от французина. Продаденият на Ал Фуджайра нападател прибираше само по 3000 евро месечно в Ботев. Новата придобивка на пловдивчани ще се разписва срещу сума, която е с 4000 евро повече. Но от продажбата на Косоко в ОАЕ банковата сметка на пловдивския клуб ще набъбне с 250 000 евро.
Отдавна се говори, че бразилските футболисти на Ботев прибират може би най-високите възнаграждения в отбора. Същата заплата като бъдещата перла от родината на Пеле взимат още Фелипе Бризола и Фернандо Виана. Между 7 и 8000 евро получаваше и трансферираният в Лудогорец Жоао Пауло.