Само в 7DniPlovdiv.bg

Сияещият Гришо благодари на всички за подкрепата и каза: Щастлив съм, това е най-голямата ми победа!

7 Dni Plovdiv21.08.20171min3670
Гришо с трофея от Синсинати

Гордостта на България – Григор Димитров, не криеше огромната си радост, след като триумфира с първия си трофей от Мастърс. Гришо отдаде заслуженото и на своя съперник на финала в Синсинати – Ник Кириос. Най-добрият ни тенисист не пропусна да благодари и на всички, които го подкрепяха по време на турнира. Той се обърна и към българите, които го аплодираха и даваха сили  от трибуните по време на състезанието.
“Ник, винаги е трудно да играя срещу теб. Поздравления за това, че стигна до финала. Благодаря на моя отбор, на моето семейство. Обичам да играя тук. Благодарности към основния спонсор на турнира.Това е един от любимите ми турнири. Всяка година турнирът става все по-добър, така че поздравления. За мен бе истинско удоволствие да съм тук. Оценявам всичко, което правите за нас. Ник, поздравления и всичко най-хубаво на US Open!”, “, заяви Гришо на церемонията по награждаването си, след което продължи на български:
“Благодаря ви за подкрепата. Благодаря на всички!”
Димитров сподели и емоциите, бушуващи в него.
“Бях доста нервен. Знаех какво трябва да направя, но никога не знаеш какво да очакваш. Ник е много добър тенисист, познаваме се доста добре. Доволен съм от играта си, но мисля, че някои неща можех да направя и по-добре. Нервите обаче бяха там. Този успех значи много за мен. Чувствам се уверен преди US Open, но съм здраво стъпил на земята. Щастлив съм, това е най-голямата ми победа. Ще се порадвам ден-два, но след това пак предстои здрава работа. Да,ще се боря да стигна до трофея от US Open. Това винаги е целта, но ще гледаме мач за мач. Там се играе в пет сета, което на мен ми харесва”, заяви Гришо в студиото на ESPN.