Само в 7DniPlovdiv.bg

Пипнаха едни от измамниците на века в Пловдив! Няма да повярвате от името на кой са крали пари

7 Dni Plovdiv19.08.20171min29780
белезници

Семейство измамници, завлекли от жертвите си над 400 000 лева, бяха задържани в четвъртък в Пловдив, съобщиха от прокуратурата.

47-годишната С.П.С. и нейниятг съпруг И.Б.С. (52 г.) са вилнели повече от две години под тепетата и в Смолянско. Сред оплетените в мрежите им има и известни пловдивчани, съобщава „Марица“.

Пловдивската Окръжна прокуратура  вече провежда разследване за извършените от тях  тежки умишлени  престъпления – измама в особено големи размери, представляваща особено тежък случай, и изпиране на пари.

Коронният номер на дамата от престъпния тандем бил да се представя за прокурор или за служител на обвинението. Срещу пари тя щедро обещавала на наивници да им съдейства за благоприятен изход на съдебните дела, водени срещу тях.

Засега са установени седем извършени от нея измами в периода ноември 2014 г. – юни 2017 г., потвърди зам.-окръжният прокурор Галин Гаврилов.

За подобно престъпление тя е заплашена от затвор от 3 до 10 години и конфискация на половината й имущество. Със завлечените пари измамничката и нейният съпруг извършвали финансови операции и сделки, за което им е повдигнато обвинение за т.нар. „пране на пари“, което са извършили в съучастие.

За това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода от три до дванадесет години и глоба от двадесет хиляди до двеста хиляди лева.

Двамата обвиняеми са задържани с постановление на Окръжна прокуратура-Пловдив за срок от 72 часа.