Само в 7DniPlovdiv.bg

Феновете на Ботев полудяха по архитекта на успехите на отбора! Николай Киров вече не е Белия, а Златния!

7 Dni Plovdiv18.08.20171min1900
_R1W4741

Треньорът на Ботев Николай Киров се сдоби с нов прякор. Специалистът вече не е Белия, а Златния, разкрива sport.marica.bg. Феновете на Ботев лепнаха новото прозвище на наставника на любимия им тим. Бултрасите решиха вече да наричат Киров с новия му прякор, след като той им донесе невиждана радост след 36-годишна суша.
Специалистът изведе канарчетата не до една купа, а до цели два трофея в рамките на 78 дни през това лято. Жълто-черните първо завоюваха Купата на България, а след това спечелиха и Суперкупата. И в двата случая те надиграха не кого да е, а абсолютния хегемон у нас – Лудогорец. Това се оказа абсолютно достатъчен повод за част от бултрасите да започнат да налагат новия прякор Златния, вместо Белия.
Административният директор на Локомотив Атанас Узунов бе измислил наложилото се през годините прозвище на Киров. Кумът на Христо Стоичков му го лепна, докато беше треньор в школата на Марица.
Наскоро в различни слоеве сред феновете и обществените дейци в Пловдив се лансира и идеята Киров вече да бъде наричан Несменяемия.
Феновете на Ботев оценяват подобаващо работата на треньора на отбора Николай Киров. Доказаха го с транспаранта, който издигнаха по време на мача за Суперкупата, когато не спряха да скандират и името му.