Само в 7DniPlovdiv.bg

Лудост! 75-годишна пловдивчанка брои 140 000 лв на измамници, за да не разкрият, че починалият и мъж е…

7 Dni Plovdiv18.08.20171min34510
пари

75-годишна жена брои 140 000 лв. на двама измамници, успели да я убедят, че ако не даде парите, съпругът ще бъде разследван, въпреки че е мъртъв. Те я изнудвали в продължение на месеци, но накрая били задържани, а Окръжна прокуратура  Пловдив, вече внесе в съда обвинителния акт срещу тях.

Съпрузите Орхан Мустафов и Надка Йосифова поддържали вилата на възрастно семейство от Пловдив и им правели дребни услуги срещу заплащане. Един ден през 2012 г. възрастният мъж споделил с жена си, че закарал Орхан и Надка до заложна къща в „Столипиново“, където те били арестувани. След това станало ясно, че причината са открити в дома им цигари без бандерол.

Измамниците обяснили на мъжа, че в полицията има снимка, на която се вижда, че той ги превозва с кола до заложната къща, и трябва да им даде пари, за да не попадне и той под ударите на закона. Той им дал 8000 лв. След време починал, но измамниците вече били на свобода, продължили да рекетират бабата.

Обяснявали , че въпреки смъртта на мъжа той може да бъде разследван, а цялото им семейно имущество – конфискувано. Тя им давала различни суми на няколко пъти, като схемата продължила да действа чак до март т. г. Междувременно Орхан бил задържан отново, този път по друго дело, но Надка не се отказала и продължила да измъква пари от старата жена. Била арестувана на 17 март 2017-а, след като била получила поредния транш от 17 000 лв.

Орхан и Надка са в ареста, където чакат насрочване на делото след края на съдебната ваканция.

ИЗТОЧНИК: МАРИЦА