Само в 7DniPlovdiv.bg

Бойко Борисов към собственик на ЦСКА в Пловдив: И гледайте сега да не стане като Цанков камък

7 Dni Plovdiv17.08.20171min59220
Премиерът Бойко Борисов и министър Нанков инспектира рехабилитацията на пътя убиец Пловдив – Асеновград 002Здравко Димитров и Иван Тотев

Гледайте пътят Асеновград-Пловдив да не стане като “Цаков камък” – да ни се смеят и на нас! Това поръча премиерът Бойко Борисов министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Двамата разговаряха преди началото на инспекцията на реконструкцията на 15-километровото трасе.

От думите им стана ясно, че до два месеца ще бъдат проектирани локални ленти и два пътни възела на отсечката Пловдив-Асеновград. Целта е да се свършат няколко задачи накуп – докато тече реконструкцията на отсечката, да се проектират и останалите елементи, за да се започне работа по изграждането им догодина. Локалните пътища са необходими, за да не се изолират десетките предприятия, които се намират наоколо. Те ще преставляват още две ленти. Първият пътен възел ще е кръгово на околовръстното на Пловдив. Вторият ще е при Куклен, който ще осигурява движението до летището.

Министър-председателят обеща, че ще се намери финансиране – с европейски средства или от приходите от ТОЛ системата, която трябва заработи до средата на следващата година.

“За една седмица има сериозна промяна. На трасето има 40-50 самосвала и 5 багера, които работят”, обясни управителят на фирмата изпълнител Юлиян Инджов.

 

ВИЖ СНИМКИ ОТ РАЗГОВОРА ИНДЖОВ – БОРИСОВ САМО ТУК

 

Министър-председателят призова за дебат за промени в Закона за обществените поръчки, които да доведат до спиране на безкрайните обжалвания. Борисов припомни, че цели две години са текли обжалвания на процедурите, което е спряло строителството. „Аз не съм доволен от това, че две години гинаха хора тук, заради тези безумни обжалвания на обществени поръчки. Този път вече щеше да е готов. От фирми – щатни обжалвателки, вече две години не можем да започнем обходите на Поморие и Ахелой. Тол-системата – две години… Сега искаме нови влакове, нови мотриси да купим, ами те ще обжалват поне две години! На Кресна продължават да гинат хора”, коментира министър-председателят и призова за обществен дебат по темата.

Премиерът изрази очакване хората в региона да получат хубаво и сигурно съоръжение, след като го чакат вече 30 години. Според фирмата изпълнител разширението на пътя ще е готово през септември 2018 г.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *