Само в 7DniPlovdiv.bg

Бареков може да се гръмне до Альоша! Ето откъде са парите на Ани Цолова за имението й

7 Dni Plovdiv17.08.20171min77871
ани цолова 4

С какви пари водещата на сутрешния блок по Нова тв Ани Цолова е купила и ремонтирала основно къщата си в софийския квартал „Драгалевци”, чиято стойност е поне 400 000 лева? На този въпрос ще трябва да отговаря пред данъчните популярната журналистка, след като някогашният й колега Николай Бареков изненадващо подаде сигнал срещу нея в НАП и в прокуратурата.

Според сигнала от Бареков, който той публикува преди дни и в профила си във Фейсбук, съществуват съмнения, че родената в Плевен журналистка укрива доходи и пере пари чрез закупуването на луксозни имоти.

„Нека прокуратурата провери основателните подозрения в обществото и фактите и обстоятелствата, които ние предоставяме, и да отговорят на въпроса на какво се дължат драстичните разминавания между официални доходи и притежаваното от телевизионната водеща имущество”, пише в сигнала си до държавното обвинение и до Националната агенция по приходи Николай Бареков.

Близки до Ани Цолова разкриха пред „Уикенд”, че водещата от Нова телевизия била силно изнервена и ядосана от сигнала на някогашния си колега, с който двамата работиха преди известно време в Би Ти Ви. „Не се притеснявам от проверката на данъчните, а от внушенията, че съм корумпирана – това е наистина недопустимо”, гневяла се Цолова. Популярната журналистка обмисляла да заведе дело за набеждаване срещу Бареков, когато данъчните приключат с проверката срещу нея и семейството й.

Колеги на устатата водеща обясниха, че в действителност представяния от някои медии за „палат” дом е една най-обикновена къща с непретенциозно оборудване. Ани е съумяла да купи двуетажната къща в квартал „Драгалевци” през зимата на 2013 г., след като продала ниви в плевенското село Долни Дъбник, оставени й наследство от покойния й баща. Ани и брат й – разследващия журналист от Би Ти Ви Стоян Георгиев, наследили над 30 декара плодородна земя от първа категория в Плевенско, която доскоро давали под аренда. Преди 5 години обаче Ани решила да продаде своята земя и да инвестира парите от продажбата на нивите в къща в квартала на богатите и известните „Драгалевци”.

„Доколкото знам, тя прибра около 100 000 лева от продажбата на земя. Парите естествено не стигат за покупката на къщата, но тя взе 200 000 лева ипотечен заем от банка заедно с мъжа си Васил. Те двамата все още изплащат дома си. Всеки месец дават по 3000 лева на банката”, коментира колежка на Ани Цолова от Нова телевизия.

Напористата плевенчанка е сред най-скъпоплатените телевизионни лица в България, след като през лятото на 2014 г. тя и колегата й Виктор Николаев приеха офертата на Нова телевизия и заедно се махнаха от Би Ти Ви. Заплатите и на двамата са твърдо фиксирани на по 10 000 лева. Остава загадка обаче дали от Нова тв ги осигуряват върху цялата сума от заплатите им.

One comment

  • гиги

    17.08.2017 at 16:45

    30 дка на двамата наследство или 15 на нея по колко лв върви 1 дка. обикновено 400-500 лв. ПАК не мога да ги сметна до 100 000

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *