Само в 7DniPlovdiv.bg

Пак рев срещу Тотев: Колко време ще асфалтират “Шести септември”, фалирахме!

7 Dni Plovdiv17.08.20171min7090
Задръстване Гладсон012

Търговците с обекти на бул. “Шести септември”, който е в ремонт от миналата година, пропищяха заради загубите, които понасят.

Едва преди две седмици северното платно бе частично отворено за преминаващи по новия асфалт коли, и то само в посока “Тракия”. Преди това участъкът бе изцяло затворен. Магазините са празни месеци наред, защото просто няма достъп до тях. Колкото и да ни обичат, клиентите ни забравиха, защото трябва да си Рамбо, за да стигнеш дотук, коментира жена от щанд за мебели пред вестник “Марица”.

“Така е от пролетта. Ще ни фалират! Хубавото е, че правим доставки на други места, с които успяваме да си осигурим някакви приходи. Когато извикаме куриер на адреса, ни псуват заради невъзможните маневри, които трябва да правят, и голямото обикаляне”, обяснява Запрян Янчев. Той е управител на пловдивското представителство на голяма фирма за автосервизно и гаражно оборудване. Янчев разказа, че на обекта е пълен хаос – ту се бачка здраво, ту няма жив човек. Явно фирмата изпълнител няма фронт за действие.

“Положиха 3 слоя асфалт буквално за 3 дни. Ако общината имаше ясен план, всичко можеше да свърши за месец, най-много два”, убеден е Янчев.

7DniPlovdiv.bg припомня, че лично кметът Тотев пое ангажимент до юли всичко ще е приключило, а вече се вижда края на август.

Припомняме и друго – фирмата, която спечели поръчката за ремонта се говори, че е доста близка до майката на един кмет…