Само в 7DniPlovdiv.bg

Само в 7DP: Ботев чака парите от Дубай за Косоко, за да плати на агент!

7 Dni Plovdiv16.08.20171min1690
Иво Димов

Дълго прокламираният трансфер на нова бразилска перла в Ботев все още буксува. Тайнственият клиент на агента Иво Димов, който трябва да замести Омар Косоко, чака зелена светлина за пристигането си в Пловдив. Според първоначалния замисъл плеймейкърът вече трябваше да цъфне при жълто-черните. Публична тайна е, че канарчетата дължат около 50 000 лева комисионни на бившия футболист, довел и останалите кариоки, подвизаващи се на Коматево.
7 DniPlovdiv.bg научи, че в Ботев чакат постъпленията от продажбата на Омар Косоко в Ал Фуджайра. Клубът от ОАЕ ще преведе 250 000 евро по сметките на пловдивчани за правата на френския нападател. Канарчетата възнамеряват именно от този приход да изчистят борча си към Димов, натрупан за привличането на предишните бразилци в състава на Николай Киров – Белия.
В следващите дни се очаква развитие по въпроса с издължаването на парите към мениджъра, след което ще се задвижи и трансфера на чаканият като месия бразилски офанзивен футболист. Жълто-черните не желаят да пипат средствата от бюджета на клуба за изчистване на подобни разплащания. Затова само в краен случай ще платят на Димов, преди да приберат парите по продажбата на Омар Косоко в тима на Диего Марадона.