Само в 7DniPlovdiv.bg

Съпругата на Цветан Василев в писмо до Румен Радев: Искат да арестуват дъщеря ми, защото взела пари от…

7 Dni Plovdiv16.08.20171min25060
радосвета василева

Дъщерята на собственика на фалиралата КТБ Цветан Василев – Радосвета, е била обвинена в пране на пари, а прокуратурата е разпоредила ареста ѝ за 72 часа. Това се разбира от открито писмо на съпругата на банкера – Антоанета Василева, до президента Румен Радев, публикувано в сайта на Василев.

Антоанета Василева казва, че арестът на дъщеря ѝ е разпореден, след като тя не се е явила на призовка за разпит в следствието на 7 август. Тя казва, че призовката е била пъхната под вратата на семейния им апартамент в София, и изтъква, че никой от тримата не живее в България. Според Василева обвинението, което нарича зашеметяващото, е било скалъпено след новината, че банкерът ще търси закрила в САЩ по закона “Магнитски”.

“Дъщеря ми е обвинена за пране на пари за това, че през 2013 г. е купила апартамент в България с пари, дарени от баща ѝ в България. Според българската прокуратура тя е трябвало да знае, че това са пари с престъпен произход”, пише Антоанета Василева. Тя изтъква, че през 2013 г. срещу съпруга ѝ не е имало никакви обвинения, както и че досега прокуратурата не е доказала престъпен произход на средствата му. “Той няма присъда, а презумпцията за невинност е изконно човешко право”, изтъква тя. Според Василева главният прокурор Сотир Цацаров използва детето ѝ за лична вендета.

В откритото писмо тя пита държавния глава “какво ще направи, за да защитите невинните хора от мафията” и “какви стъпки бихте предприели, за да изчистите държавата от корупционните практики и мафиотските обвързаности, които карат младите хора да напускат страната завинаги”.