Само в 7DniPlovdiv.bg

Войнов се обърка! Не френски таран, а нигерийско джобно крило цъфна на “Лаута”

7 Dni Plovdiv15.08.20171min400
Стивън Бабалола

Новият нападател, за когото треньорът на Локомотив Войн Войнов анонсира се оказа нигериец, а не французин. Проби на Лаута от днес сутринта започна Стивън Бабалола, разкрива Марица. Той пристигна в Пловдив в понеделник вечерта. Доведе го агентът Болеслав Козакевич, който представлява Марк Готие Бедиме и вратаря Мори Диао, които черно-белите привлякоха преди началото на сезона. 21-годишният щурмовак ще изкара няколкодневни проби при треньора Войн Войнов. След това специалистът ще прецени дали да бъде предложен договор на нисичкия нападател. Роденият в Абиджан футболист е висок само 164 см. Той се подвизава доста по-успешно по фланговете.
За последно Бабалола се е подвизавал за третодивизионния испански Туделано. Преди това е бил част още състава на друг отбор от Испания – Леонеса, преминал е и през белгийския Юпен. Бил е и в в сенегалския Аспая.
Бабалола е кръстоска между нигериец и котдивоарец. Любопитна подробност е, че той е продукт на частна футболна школа в Дубай. В същата академия е израснал и халфът на Ботев Меледже Омнибес.
„Бабалола не е лош футболист, напротив качествен играч е. Локомотив обаче търси висок и снажен нападател, а той не отговаря на тези характеристики. Намираше се подръка и от Локомотив решиха да го тестват. Предполагам, че до няколко дни Войн Войнов ще каже дали все пак ще им е от полза, въпреки че не е търсеният тип таран. Заедно с Меледже от Ботев са били в една школа в Дубай. Впоследствие Меледже поема към България, а Бабалола към Испания”, обясни ситуацията пред Марица Болеслав Козакевич.