Само в 7DniPlovdiv.bg

Георги Гергов извади чували с пари! От Пловдив тръгва падането на Корнелия Нинова от власт в БСП

7 Dni Plovdiv15.08.20171min35380
георги гергов корнелия нинова

Опозиционери на Корнелия Нинова готвят създаването на политическа фракция, която ще има вътрешноподривен характер и ще саботира ръководството на БСП. Фракцията ще си има име, съобщават източници, близки до метежа.

Гуру на заверата бил пловдивският лидер и скандален милионер Георги Гергов, който наскоро беше прогонен от ръководството на столетницата, пише ПИК.

В групата на Гергов са още дистанцираните от „Позитано“ 20 опозиционери Красимир Янков, Явор Куюмджиев, Атанас Мерджанов, Борис Цветков, Георги Божинов и Михаил Миков. Всички те бяха разкарани от ръководството с новите промени, които Нинова наложи в устава на партията. Тази група вече е присъствала на червена сбирка в Пловдив, организирана от Гергов уж по повод годишнината на местната организация. Набелязани са били обаче конкретни задачи за атаки срещу екипа на Нинова, както и контролиране на зони за влияние в страната. Вследствие на заверата са и реализираните вече първи атаки срещу босовете на „Позитано“.

Те започнаха със скандално открито писмо на социалисти от Варна, в което заявяват, че Корнелия Нинова е вредна за партията, искат смяната й като лидер и свикване на нов конгрес.

„Кървавото писмо“ на варненските социалисти е организирано от Красимир Янков и е изпратено не само до централното ръководство в София, но и до всички организации в страната. Атакуван е и организационният секретар на партията Кирил Добрев за самоволни партийни решения, налагани без допитване. Алармира се и за изборни нарушения – купуване на гласове, измама с мъртви души. Засега Нинова и позитанци мълчат за писмото, поисканата оставка и зреещия бунт.

Самият Георги Гергов открито, в тв ефир, размаха пръст на Нинова, като обяви, че не е вечна и ставащото чрез ръководството са „циркове“.

В БСП коментират, че доскоро бунтарите критикували Нинова заради връзките й с Георги Гергов, а сега го припознали като свой неформален лидер и финансов благодетел.

Пловдивски социалисти обаче се опълчиха на лидера си заради амбицията му да вкара партията в руслото на ГЕРБ и Бойко Борисов, като публикуваха отворено писмо.

Вътрешната война е в ход и се разгаря. Ескалацията на напрежението ще е през септември, категорични са наблюдатели.