Само в 7DniPlovdiv.bg

Надпис “Убий българина” изправи пловдивската полиция на крак

7 Dni Plovdiv15.08.20171min11070
надпис

Пловдивски полицаи бяха изпратени на акция по премахването на мистериозен надпис върху лист хартия, залепен в центъра. Според свидетели посланието било с антибългарско съдържание.

Премахването на плаката е станало в петък, между 21 и 22 часа, съобщава „Марица“, позовавайки се на очевидец. Случката се е разиграла на самата Главна улица в близост до едно от обменните бюра.

Нашият читател се е разхождал по пешеходната зона, когато е забелязал двама униформени да пазят нещо до стената. На фасадата е залепен патриотичен некролог в памет на Душо Хаджидеков, а под него мистериозният лист, обект на интерес от страна на властите. След миг на мястото пристигнали и двама цивилни служители на реда, които старателно започнали да унищожават написаното. Щом се приближил, в опит да види за какво става въпрос, униформените препречили пътя на нашия читател, като му заявили, че им пречи на работата.

От охранителна полиция и местната администрация отказаха да коментират случката. Не съобщават и какво е гласяло въпросното послание.

Работещите наблизо разказаха вчера, че са видели плаката, но не можаха да си спомнят съдържанието. Един от търговците твърдеше, че е прочел нещо от рода на “Убий българина”, а друг държеше на „Българите са тотално смачкани“. „Залепено беше на това място, за да покаже, че вече не се раждат истински българи като Душо Хаджидеков, Левски или Каравелов“, предположи продавачът.

От администрацията обясниха единствено, че е имало такъв случай, а полицията издирва автора на посланието.