Само в 7DniPlovdiv.bg

Сексскандалът бушува! Съдийката се оплака на Боби Михайлов

7 Dni Plovdiv15.08.20171min920
Сексскандал - съдийка

Футболната съдийка Теодора Тодорова е изпратила докладна до президента на БФС Борислав Михайлов, разказвайки и на него за сексуалния тормоз, на който я е подлагал председателя на Областния съвет на БФС в Монтана Ангел Стоянов, пише Блиц. Тя съобщи още чрез съобщение във “Фейсбук”, че ще бъдат сезирани и етичните комисии на УЕФА и ФИФА. Тодорова е учудена от казаното от Бончо Генчев (председател на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново), че на този етап Ангел Стоянов няма да бъде махан от пост, докато обвиненията й не бъдат доказани.

“Защо искате от раз да се види всичко? Поетапно. След като има такива хора, които да постъпят по такъв начин, очаквате същите тези хора да си признаят и да не се скрият, а да кажат “Да, сгреших, виновен съм”. Когато човек казва истината няма как да се обърка или уплаши от нещо, освен от натиск и корупция. Както съм казвала… има доказателства и свидетели. Другото е въпрос на наглост, пари и връзки. След като председателя на Зоналния Съвет на БФС във Велико Търново (б.р. – Бончо Генчев) заяви, че Председателя на ОС на БФС Монтана Ангел Стоянов няма да бъде отстранен от изпълняваната длъжност до изясняване на случая и, че г-н Стоянов по никакъв начин не бил нарушил служебните си задължения, с нас се свързаха още футболни личности от България и такива извън страната, както и няколко неправителствени организации, защитаващи правата на жените.

По тази причина освен Докладната до председателя на Български Футболен Съюз Борислав Михайлов, и в случая българското законодателство не е единствено и водещо в целите, които искам да постигна. С помощта на по-горе упоменатите ще бъдат сезирани етичните комисии на УЕФА и ФИФА и казуса ще бъде разглеждан и по техните етични норми, а това са норми, които БФС като техен член е длъжно да спазва. Отделно от това неправителствени организации ще се занимаят с проявената полова дискриминация. Недопустимо е г-н Стоянов да не бъде отстраняван от поста си, при условие че е заявил, че ще завежда дело, а не е изключено свидетели по това дело да бъдат хора, които са зависими от него”, написа Теодора Тодорова.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *