Само в 7DniPlovdiv.bg

Гръм в държавата! ГЕРБ реши да даде “Цанков камък” и Доган на Цацаров

7 Dni Plovdiv14.08.20171min5100
цанков камък

ГЕРБ ще внесе сигнал до главния прокурор за проверка на строителството и финансирането на “Цанков камък” в съдебната палата, категорични са от ПИК. Така на мушката ще се озове и главният консултант на съоражението – Ахмед Доган, който получи 1 милион лева хонорар за “експертната” си работа.

Припомняме, че миналата седмица премиерът коментира казуса и изрази възмущение, че сигналът до тогавашнят главен прокурор Борис Велчев бил потулен.

“Милиардите загуби от „Цанков камък” били равни на “Суджукгейт”, но при втория случай виновникът има 6 обвинения и септември-октомври влиза в съда. Хората виждат, че им се случват нещата и все повече искат, а видяхте “Цанков камък” – 1 млрд. лв. 120 млн. евро е само пътят от 10 км – “златният път”. Я, си представете 120 по 2 – 240 млн. лв. във Варна какво биха направили в инфраструктурата. Понеже ви се виждат малко пари. Плюс още 1 млрд. лв. за плувен басейн, защото всъщност “Цанков камък” е плувен басейн. Те са направили отдолу едно корито с цел инвестицията да се върне след около 1500-2000 години, ако работи. Но понеже не работи, сигурно ще отиде на след 3000 години да се върне тази инвестиция. Нека финансовият министър каже 1 млрд. лв. какво може да доведе като приходи и да го сложат само на борсата”, заяви премиерът.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *