Само в 7DniPlovdiv.bg

Ултиматум! Мениджърът на бразилците чака 50 бона от Ботев, срокът изтича след 36 часа

7 Dni Plovdiv14.08.20171min3820
Иво Димов 2

Ботев виси с около 50 000 лв. към футболния импресарио Иво Димов, пише  Марица. Наскоро  той подкани канарчетата да изпълнят задълженията си към него. Не е тайна, че именно Димов е снабдителят на пловдивския клуб с качествени бразилски попълнения през последните 2 сезона. От Коматево все още не са му осигурили полагащите се пари, свързани с последните трансфери на играчи от страната на кафето – Фернандо Виана, Алваро Юлиано и за преминаването на Жоао Пауло  в Лудогорец, което се осъществи в началото на тази календарна година.

Агентът, който доведе изключително сполучливи бразилски футболисти при жълто-черните, си чака парите от цели 7 месеца. Самите трансфери на кариоките се оказаха доста успешни, като те са сред основните играчи, изграждащи приятния за окото облик на отбора.

Иначе Юлиано пристигна през това лято, като единствено той на този етап все още не се е адаптирал напълно към родната футболна действителност. По наша информация той е и сравнително по-ниско заплатен от останалите си сънародници в отбора, воден от Николай Киров.

Към момента самият Димов не разкрива размера на задълженията на Ботев към него. От клуба също не коментират натрупалия се борч към бившия футболист. По непотвърдени официално данни обаче общият дълг се равнява на около 50 000 лв.

Според сведенията  полагащата се комисиона по привличането на Фернандо Виана е около 10 000 евро. Сумата по последния трансфер на Алваро Юлиано е около 5000 евро, след като при него са платени част от парите. Поне още 10 000 евро се дължат и за покупко-продажбата на Жоао Пауло. Нападателят бе продаден на Лудогорец през януари, само няколко месеца след като акостира на Коматево.

Ако се направи груба сметка, приходите на Ботев от доведените играчи от Димов значително надхвърлят разходите по тях, съпоставяйки го с трансфера на Пауло в Разград. Нападателят бе продаден на шампионите срещу 300 000 евро.

Димов очаква дължимите пари да му бъдат преведени в близките дни. Дори се чу, че това трябва да се случи в следващите 36 часа. Очаква се през тази седмица, след като този въпрос бъде изяснен, да бъде финализиран и трансферът на заместника на Омар Косоко. Димов вече е намерил подходящ футболист от Бразилия, одобрен от пловдивския клуб.