Само в 7DniPlovdiv.bg

Неделев: Не получих шанс в Германия, мечтаех да спечеля Купата на България с Ботев!

7 Dni Plovdiv14.08.20171min1050
Неделев и Анита Терзийска 2

Звездата на Ботев Тодор Неделев даде специално интервю за БНТ. В него той говори за завръщането си при канарчетата, престоя си в Майнц 05 и успехите на пловдивчани през последните месеци. Ето и някои от нещата, които каза халфът:

„Всяка купа е важна – за самочувствието на момчетата, на треньора и на всички. Хубавото е, че играхме с най-добрия отбор в България и два пъти го победихме. Така че е крайно време да почнем да играем с по-голямо самочувствие. Нашият колектив е много добър. Виждате, че по терена всеки играе за другия, всеки играе на максимум. Напуснахме и с високо вдигната глава и евротурнирите. За жалост не успяхме да отстраним Маритимо, така че вървим в една добра посока. Мечтаех да спечеля най-вече Купата на България с Ботев. Но стана така, че спечелихме две купи, за което мога само да бъда много щастлив. Не съм си го представял точно така – да вземем Купата и Суперкупата, особено срещу Лудогорец и в двата мача. Ролята на треньора Николай Киров е доста голяма. Исках да си играя на моето място, чувствах се доста добре. Радвам се, че от Майнц ме пуснаха да се върна в Ботев. Някои хора мислят, че съм направил крачка назад, но не мисля, че това е така. Постигнахме големи успехи и в евротурнирите, и спечелихме две купи. Взех си поуки от престоя в Германия.
Там не получих достатъчно шанс. Заминах за Германия контузен. Тежко ми беше в началото на подготовката. Направих доста добра лятна подготовка. Смениха се двама-трима треньори и трябваше да ми се даде шанс. Ако ми се беше дал шанс, щях да се представя на много добро ниво. Но така са преценили в Германия и не се сърдя на никой. Не съжалявам, че съм отишъл там.”