Само в 7DniPlovdiv.bg

Сокол отсече: Баските от Куклен играят с нефутболни средства, но им изнесохме урок по „правилен футбол”!

7 Dni Plovdiv13.08.20171min630
Сокол Марково

От лагера на Сокол (Марково) коментираха поведението на отбора на Атлетик (Куклен) по време на вчерашния мач помежду им на старта на първенството в Трета лига. Тимът от пловдивския Бевърли Хилс разби т.нар. баски от Куклен с 5:1.

„В късния съботен следобед “Сокол” стартира участието си в Югоизточна Трета лига, като негов гост бяха самопровъзгласилите се за “баски” момчета от “Атлетик” (Куклен), които явно живеят с илюзията, че са непобедим отбор, практикуващ красив и модерен футбол. Мачът се определяше от много хора като “дерби”. Уви, нашият отбор не играе подобни “дербита” срещу отбори, които имат за цел единствено да провокират, ритат, псуват и заплашват съдии и противникови играчи. Нашият отбор не играе “дербита” срещу отбори, които се стремят да развалят всеки един мач, в който участват с НЕфутболни средства. “Сокол” показа, че е много над тези неща и прегази хората от Куклен с 5:1, изнасяйки им урок на тема “правилен футбол”. Но по-важният урок, който искрено се надяваме гостите най-накрая да научат е, че футболът е игра, създадена да радва и обединява хората, а не да ги разединява и всява омраза! И че думи като спортсменство и уважение все още имат стойност и място във футбола!
В сряда (16.08) от 18:00 часа гостуваме в мач за Купа България на състезаващия се в “Б” областна група отбор на “Раковски” (Раковски)”, коментираха от клуба.