Само в 7DniPlovdiv.bg

Греда лиши Ботев от бой над Берое в Битката за Тракия

7 Dni Plovdiv13.08.20171min1320
Берое Ботев Пловдив (4)

Берое и Ботев не излъчиха победител в Битката за Тракия, проведена в Стара Загора. Двата тима завършиха 1:1. За домакините се разписа Педро Еуженио, а за канарчетата вкара Тодор Неделев. Старозагорци доминираха на терена, но за пропуснатия успех могат да съжаляват повече канарчетата, които играеха тактически дисциплинирано. Неделев обаче нямаше късмет и нацели гредата. За Берое дебют направи Мартин Камбуров. В края на мача червен картон получи Цветомир Панов.

Още след първия съдийски сигнал домакините натикаха пловдивчани в собственото им поле. Не бяха изминали и 30 секунди, когато Мартин Райнов се размина на косъм с откриването на резултата. Чворович обаче улови удара му от 6-7 м. Натискът продължи и в 16-ата мин. се случи неизбежното. Педро Еуженио разпечата мрежата на канарчетата. След многоходова акция, започнала от аутлинията, топката стигна до Райнов, който изведе отлично португалеца, и той не сгреши – 1:0. Ботев се поокопити след около половин час игра.  Тони Тасев пробва шут от над 20 м, но кълбото мина над вратата.

Втората част започна като първата. Фирцулеску едва не удвои преднината на своите в 47-ата мин, но Чворович се справи. Последва нов пропуск на румънеца в състава на старозагорци. В 57-ата мин. канарчетата получиха подарък, от който се възползваха по-най-добрия начин. Георги Динков даде неразчетен пас към Павел Виданов, а Тодор Неделев пресече, овладя топката, напредна и прехвърли елегантно стража за 1:1. В 60-ата мин. на терена се появи Мартин Камбуров, който записа своя официален дебют за заралии. Малко след това Перниш улови шут на Неделев, а Мартин Камбуров за малко не се превърна в асистент за попадение на Антон Карачанаков. Канарчетата нямаха шанс в 73-ата мин., когато пред тях се откри възможност да си тръгнат и с трите точки от Зарата, но Неделев нацели левия страничен стълб. В добавеното време Цветомир Панов получи червен картон. Той извърши фаул пред пеналта, след което реагира бурно и Николай Йорданов го изгони. Преждевременно към душовете пое и асистентът на Николай Киров – Иван Кочев.